Hankook iON evo

Teljesítmény kompromisszumok nélkül – Hankook iON evo

A Hankook iON evo kifejezetten elektromos járművekhez készült, viszont ötvözi mindkét járműfajtához készül abroncsok legjobb tulajdonságait. Az akkumulátorok miatt az elektromos járművek akár 30%-kal is nehezebbek lehetnek hagyományos belső égésű motorral ellátott társaiknál, ami az abroncsok rendellenes kopását okozhatja. A iON evo gumikeveréke kifejezetten elektromos autókra lett kifejlesztve, hogy egyenletesen ossza el az erőket a tapadási felületen, így növelve az abroncs egészséges élettartamát.

 

Az EU-s abroncscímkén tripla A minősítés

A Hankook iON evo olyan lehengerlő teljesítmény nyújtott az EU-s abroncscímke tesztjein, ami rendkívül ritka az abroncsiparban, ráadásul ez első alkalommal sikerült egy kifejezetten elektromos járművekhez készült abroncsnak.

Az elektromos motorok szinte zajtalanok, ezért a vezető jobban hallja az abroncsok zaját. A Hankook Sound AbsorberTM technológiájával a iON evo sebességtől függetlenül csendes és kellemes utazást kínál.

 

Egyenletes kopás és megnövelt futásteljesítmény

Az akkumulátorok miatt az elektromos járművek akár 30%-kal is nehezebbek lehetnek hagyományos belső égésű motorral ellátott társaiknál, ami az abroncsok rendellenes kopását okozhatja. A iON evo gumikeveréke kifejezetten elektromos autókra lett kifejlesztve, hogy egyenletesen ossza el az erőket a tapadási felületen, így növelve az abroncs egészséges élettartamét.

Az Evolution gumikeverékben lévő szilika és egyéb környezetbarát anyagok magas koncentrációja, megfelelő futásteljesítményt és alacsony gördülési ellenállást biztosít.

Az elektromos járművekre szerelt abroncsok általában 20%-kal gyorsabban és rendellenesen kopnak, a belső égésű motorral szerelt járművekkel összehasonlítva. A iON evo egyenletesen osztja el a nyomást a tapadási felületen, így magasabb futásteljesítményt biztosít.

 

Nagyobb Hatótávolság

A Hankook tisztában van azzal, mekkora probléma, ha az elektromos jármű több energiát fogyaszt. A gördülési ellenállás csökkentésével az akkumulátor tovább bírja, így Ön is messzebbre juthat. Néhány mérföld is létfontosságú lehet vészhelyzetben.

A Hankook iON evo a legjobb minősítést érte el a gördülési ellenállás terén, köszönhetően a különleges gumikeveréknek, és az optimalizált vulkanizálási eljárásnak, ami az abroncs minden részét egyformán javítja.

 

Kiemelkedő kanyarstabilitás

Az abroncs megfelelő oldalfal merevsége létfontosságú annak érdekében, hogy el tudja viselni az elektromos autók nagyobb súlyát. A Hankook EV Contour Technológiájának köszönhetően 10%-kal javult a kanyarstabilitás, ami jobb kezelhetőséget biztosít az elektromos járművek számára.

Annak érdekében, hogy megelőzzék az elektromos autók magas nyomatéka miatti megcsúszást, kiszélesítették a külső vállblokkokat. Így maximálisra nő a tapadási felületet, és megfelelő blokk merevség érhető el.

 

Jobb vizes tapadás

A iON evo minden mérete „A” besorolást kapott az EU-s abroncscímke vizes tapadási kategóriájában, így garantáltan jó teljesítményt nyújt vizes útviszonyok mellett. A vezetési élmény fokozása érdekében a gördülési zaj is minimális.

Az oldalirányú csatornák belül szűkebbek, hogy csökkenjen a levegő kiszorításával járó zaj, kívül pedig szélesebbek, hogy biztosítsák a vizes teljesítményt. Ez a iON evo újabb dupla előnye.

A iON evo optimális szélességű csatornákkal rendelkezik, hogy megelőzze azok rezonanciáját. A belső két csatorna kiszélesítése a vízelvezetést is nagyban javítja.

 

Teszteredmények

A Hankook iON evo megnyerte az Auto Bild szaklap 2023-as tesztjét, ahol sem száraz, sem nedves úton nem akadt ellenfele. A tesztelt méret a 245/45R19 volt.

 

Forrás: hankooktire.com

 

Hankook gumik