Autóklíma javítás, töltés és tisztítás

Autóklíma javítás - autóklíma töltés - autóklíma tisztítás

AUTÓKLÍMA JAVÍTÁS:

Autónk klímarendszere meghibásodhat, ilyen esetben nem elég minden alkalommal csak feltöltetni a rendszert, ahányszor az 'elszivárog'. Szakszervizünkben feltárjuk a hibát, megjavítjuk a klímarendszert, kicseréljük a hibás alkatrészeket.

CÉLSZERŰ ELŐRE IDŐPONTOT FOGLALNI! (+3647/312-748)

AUTÓKLÍMA TÖLTÉS:

Cégünk BrainBee klíma töltőgéppel végzi a rendszerek vizsgálatát, töltését. Csatlakoztatjuk a szerviz berendezést a klíma körre. Megkezdjük a lefejtést és dokumentáljuk a lefejtett hűtőközeg mennyiségét (g) és a lefejtett olaj mennyiségét (ml). Amennyiben a hűtőközeg nagy mennyisége hiányzik, nagy tisztaságú nitrogénnel nyomáspróbát végzünk (18-20 bar). A tömítetlenséget megszüntetjük. A nitrogén eltávolításkor magával ragadja az idegen gázokat és légnedvességet. Megkezdjük a vákuumolást, amely 15-20 percet vesz igénybe. Feltöltjük a rendszert a megfelelő típusú és mennyiségű hűtőközeggel. Üzem melegre járatjuk a rendszert és ellenőrizzük a felépült nyomásokat és a lefújt hőmérsékletet. Az egész művelet kb 1,5 órát vesz igénybe.

AUTÓKLÍMA TISZTÍTÁS (szagtalanítás, penésztelenítés, fertőtlenítés, élősködők írtása):

A klímaberendezést használók nagy része tapasztalta már, hogy a klíma bekapcsoláskor kellemetlen (poshadt) szag áramlik ki a rendszerből. Ilyenkor, nagy valószínűséggel tele van a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl, különböző gombákkal és baktériumokkal. Ezt keringteti folyamatosan az autó utasterében fertőzve az ott tartózkodókat. Javasoljuk, évente tisztíttassa ki a klímarendszert a kellemetlen szagok és a baktériumok által okozott betegségek elkerülése érdeklében!
Klímarendszerének utastérszűrője (pollenszűrő) megvédi Önt a porral és levegőben lévő pollenekkel szemben. Ha nem cseréli ki a pollenszűrőt rendszeresen (legalább évente), kevésbé hatékonyan fogja megszűrni ezeket a részecskéket.

A vegyszeres klímatisztítás során speciálisan erre a célra kifejlesztett anyaggal megszabadítjuk autóját a kórokozóktól, kellemesebb levegőt biztosítunk az Ön számára.

Önnek lehetősége van ózongenerátoros tisztítást is kérni: az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és vegyszer nélkül, csupán ózongáz termelésével képes fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét.

7 Praktikus tanács a klímaberendezés üzemeltetéséhez:

1. A helyes és hatékony működés érdekében legalább hetente egyszer, még  ha rövid időre is, kapcsolja be a rendszert! (1-2 perc a hűtőközeg által szállított olaj javítja a tömítettséget.)
2. Az üvegfelületek párátlanítására használja a klímát!
3. Ügyeljen a légbefúvó nyílások tisztaságára (jég, hó, falevelek, bogarak) ugyanis a rendszer hatásfokát rontják!
4. Használat közben legalább egy szellőzőnyílás legyen nyitva az utastérben, hogy az elpárologtató ne fagyjon le.
5. Nagy fordulatszámon történő motor használat mellett a légbefúvó motort magasabb fordulaton kell használni a lefagyás miatt.
6. Ha a rendszer hatásfoka csökken, rendellenességet tapasztal, kapcsolja ki a berendezést és nézesse meg szakemberrel!
7. A víztócsa az autó alatt, kondenzációs folyamat természetes része, mely nagysága függ a hőmérséklettől és páratartalomtól, ettől nem kell megijednie

ÁRLISTA

 

AZ AKTUÁLIS ÁRAKÉRT HÍVJA KERESKEDÉSÜNKET! Hívom a szervizt

 • Klíma töltés munkadíj
 • Tisztítás
 • Nyomáspróba
 • Hűtőközeg
 • UV közeg
 • Olaj
 • Belső utastér vegyszeres tisztítás
 • Belső utastér ózonos tisztítás 15 perc
 • Belső utastér ózonos tisztítás 30 perc
 • Belső utastér ózonos tisztítás 45 perc
 • Belső utastér ózonos tisztítás 60 perc
 • Klíma töltés és tisztítás csomagajánlat