A Hankook új ‘Laufenn’ márkájú gumiabroncsai az európai piacon

A Hankook nemrégiben bevezetett új Laufenn márkájának termékválasztéka már elérhető az európai piacokon.

Az új, Laufenn márkával a Hankook célja, hogy praktikus értékeket kínáljon egy olyan termékpalettával, amely az ártudatos európai autósok életstílusához és igényeihez igazodik. Az új márka elérhető nyári gumiabroncs választéka három különböző futófelületi mintázatot foglal magába. A Laufenn S FIT EQ a nagy teljesítményű személyautók, a Laufenn G FIT EQ a túraautók és a Laufenn X FIT VAN a kisteherautók számára készül.

A Hankook nemrégiben bevezetett új Laufenn márkájának termékválasztéka már elérhető az európai piacokon. A rácalmási Hankook gyárban tíz modellvariációban készülő Laufenn nyári abroncsválasztéka. Kiváló minőségű termékeket kínál a minőséget, jó ár-érték arányt és stílust szem előtt tartó vásárlók igényeinek kielégítésére. A három új nyári gumiabroncsot kifejezetten a helyi piac igényeinek és útviszonyainak megfelelően fejlesztették. A kiváló minőségű termékek megfelelően kialakított választékával az ártudatos vásárlók különféle életstílus igényeinek kielégítését célozták meg.

A nagy teljesítményű szegmens számára fejlesztett Laufenn S FIT EQ korszerű “aqua hydro block” futófelületi mintázattal készül. A négy egyenes futófelületi mintaárokkal és az áramvonalas mintaelemekkel rendkívül hatékony a vizensiklás megelőzésében. A vízelvezetést segítő mintaárok peremek és a nagy teljesítményű polimerekkel készült keverék tovább javítja a gumiabroncs fékezési jellemzőit és kezelhetőségét vizes úton. Az aszimmetrikus futófelületi mintázat mellett a Laufenn S FIT EQ optimalizált teljesítményt és kiváló stabilitást nyújt száraz útviszonyok mellett. A mintázati elemek nagyobb merevségét biztosító összekötőelemek tesznek lehetővé. Az egyenes, tömör futófelületi borda alkalmazása a külső vállrészen növeli az oldalirányú stabilitást. Ez csökkenti a gumiabroncs útzajszintjét. Ezen felül egy behajtott övperemszalag került beépítésre. A két futófelületi övpánt közé a nagy sebesség melletti jobb kezelhetőség érdekében.

A kimondottan a túra szegmenshez tervezett Laufenn S abroncsot 4-bordás futófelületi mintázattal alakították ki. A központi bordáján optimalizált mélységű mikro árkok segítik a csendes és sima futást különféle útviszonyok mellett. Ezek a speciális kialakítású lamellák a központi mintaároknál gyorsabb vízelvezetést tesznek lehetővé. A belső vállrész mintaelemeinek mikro árkai általánosságban javítják a gumiabroncs vizes úton nyújtott teljesítményét. A futófelületi réteg alatt található speciális alapkeverék segíti a Laufenn G FIT EQ gördülési ellenállásának csökkentését. Ezáltal az üzemanyag-hatékonyság is jelentősen megnő. A gumiabroncs optimalizált kontúrja egyenletesebb kopást tesz lehetővé a mintázat teljes szélességén azonos mértékben eloszló súlynak köszönhetően. A hibrid futófelületi keverékkel a G FIT EQ futófelületének élettartama meghosszabbodik, míg a változó merevségű mintaelemek minimális vibrációt és alacsony zajszintet biztosítanak, ami általánosan javítja a menetkomfortot.

A Laufenn márka termékválasztéka kisteherautók számára tervezett abroncsokat is tartalmaz, így a járművek szélesebb skáláját fedi le. Az X FIT VAN nagyfokú vezetési stabilitást és tartósságot nyújt a speciális gumianyagnak köszönhetően, ami javítja az abroncs szerkezeti koherenciáját. A kétrétegű szövetváz szerkezettel és a megerősített övpánt alkalmazásával javult a vezetési stabilitás, ami kiemelkedően fontos nagyobb rakományok szállításánál, míg a négyzet alakú lenyomat jobb érintkezést biztosít az útfelülettel. A speciális futófelületi keverék alkalmazásának köszönhetően az X FIT Van abronccsal nagy futásteljesítmény és kedvező üzemanyag-hatékonyság érhető el. A gumiabroncs központi bordái 3D-s oldalsó mintaárkokkal és mintaelem-élekkel rendelkeznek, melyek jó vonóerő átviteli és fékezési teljesítményt nyújtanak vizes és száraz útviszonyok mellett egyaránt. A központi borda lamellái csökkentik a mintaelemek mozgását, ami kiváló kormányzási stabilitást tesz lehetővé.

Forrás: gumipiacmagazin.hu